Gastroline Frukt & Fiber – håll magen igång på ett naturligt sätt.

Gastroline Frukt & Fiber innehåller rabarber som bidrar till att bevara en normal tarmfunktion utan att reta tarmen, kombinerat med fibrer och noga utvalda ingredienser för magens välbefinnande. Gastroline Frukt & Fiber finns både som tuggtärningar och som tabletter.

Magen och tarmen är ett helt system

Magen är egentligen ett helt system, där det vi äter transporteras och behandlas på sin väg genom kroppen. Normalt tar det mellan ett och två dygn för maten att passera alla stationer på vägen, innan det är dags för toalettbesök. Med tanke på allt som händer under resans gång är det inte konstigt att det ibland blir krångel, och vi kan få både knip och värk.

Maten bearbetas i magsäcken

När vi stoppar maten i munnen och tuggar, blandas maten med saliv som gör att det går lättare att svälja. Sen fortsätter maten genom matstrupen, som är 25-30 centimeter lång, och mynnar ut i magsäcken. Här mjukas maten upp och får konsistensen av en massa. Det sker genom att det vi svalt blandas med den sura magsaften och magsäckens muskler knådar innehållet. Efter två till tre timmar är maten en lös massa, som släpps ut i små portioner till tunntarmen.

Näringen tas upp

Tunntarmen är cirka fem meter lång och här fortsätter behandlingen av maten med galla, bukspott och tarmsaft. Det är också tunntarmen som tar upp näringen ur maten genom fina blodkärl som sitter på tarmens insida. Tunntarmen ser till att suga upp även vitaminer och mineraler. Kvar blir sådant som tunntarmen inte kan tillgodogöra sig, bland annat fibrer. De transporteras vidare till nästa station i magsystemet som är tjocktarmen.

Tjocktarmen och ändtarmens uppgift

I tjocktarmen sugs vätska upp så att det som är kvar av maten får en lagom fast konsistens. Tjocktarmen arbetar inte alls så ivrigt som tunntarmen gjorde tidigare, musklerna rör sig bara någon gång per dygn. Det är just i tjocktarmen som maten, eller snarare den massa som är kvar av den, finns under större delen av tiden. Från tjocktarmen går massan till sista stationen, ändtarmen. När hjärnan känner att ändtarmen är full, så ger den signaler som talar om för dig att det är dags för toalettbesök.

Konsumentkontakt